Káva s jemnou aciditou a bohato plnou chuťou. Táto odroda pochádza z oblasti Espírito Santos. Ide o prvotriednu kávu od najväčšieho producenta kávy na svete - Brazílie. Spôsob spracovania mokrou metódou - praním. Praženie : medium city
Pre mexickú kávu je typickým znakom väščia veľkosť kávového zrna. Preto sa nazývajú aj ako obrie zrná alebo maragogipe. Odroda Altura EP sa vyznačuje vyváženou chuťou a vkusnou aciditou. Spracúvava sa mokrou metódou - praním. Praženie: full city
Táto káva pochádza z jednej z najdôležitejších pestovateľských oblastí v Etiópii - Sidamo. Patrí medzi najuznávanejšie kávy na svete. Má osobitú plnú chuť a ovocno-vínovú až korenisto výraznú arómu. Spôsob spracovania suchou metódou. Praženie: medium city
Káva sa pestuje na vulkanických svahoch, ktoré jej poskytujú ideálne podmienky. Patrí medzi najkvalitnejšie kávy na svete aj vďaka tomu, že sa pestuje v nadmorskej výške od 1500 mnm a môže sa ožnačovať značkou SHB (strictly hard bean). V Guatemale sa pestuje výhradne len Arabica. Má plnú vyváženú chuť a korenistú arómu.Spôsob spracovania mokrou metódou -...
Vyvážená káva s vkusnou aciditou, plným telom a čokoládovou dochuťou. Kávu v Peru pestujú prevažne malí chudobní poľnohospodári, ktorí vzhľadom na svoju finančnú situáciu nepoužívaju drahé pesticídy, preto môžeme peruánsku kávu označiť za bio. Spôsob spracovania mokrou metódou - praním. Praženie: espresso
Kubánska káva Serano Superior sa pestuje na svahoch pohoria Sierra Maestra. Má čistú chuť s dymovou arómou a strednú plnosť. Vyznačuje sa jemnou až žiadnou aciditou. V odrode Serano cítiť chuť horkej čokolády a karamelu, ktoré sa zvýraznia pridaním mlieka. Spôsob spracovania mokrou metódou praním. Praženie : espresso
Názov Excelso označuje kvalitu zŕn. Je to lahodná káva s prenikavo aromatickou vôňou a jemnou aciditou. Kolumbíjska káva je najpredávanejšou kávou na svete. Spracúvava sa mokrou metódou - praním. Praženie: full city
Káva s jemnou korenitosťou a plnou chuťou. Odroda Plantation A je vysokoakostná káva, ktorá je určená na export. Káva sa pestuje na juhu krajiny v rozmedzí od 600 do 1800 mnm. Spôsob spracovania mokrou metódou- praním. Praženie: medium city
Bezkofeínová káva je zmesou arabík, ktoré sa navzájom dopĺňajú a vytvárajú harmóniu chuti aj pre ľudí "citlivých" na kofeín. Tieto zrná sú zbavované kofeínu chemickou metódou - európsky spôsob, pričom káva obsahuje cca 2-3% koefínu. Spracúvava sa mokrou metódou. Praženie: espresso
Má hodvábnu chuť a vyznačuje sa výraznou aciditou. Okrem vyšsej kyslosti je kostarika známa aj vyšším obsahom kofeínu. Patrí medzi najkvalitnejšie kávy na svete aj vďaka tomu, že sa pestuje v nadmorskej výške od 1500 mnm a môže sa ožnačovať značkou SHB (strictly high bean). Spôsob spracovania - praním. Praženie: medium city